Badminton Club Lieshout bereidt komend seizoen minutieus voor

Ingediend door Stan op zo, 06/23/2024 - 14:21
Tim van Bommel is een van de organisatoren van het Lieshoutse “Probeerbadminton”.

Tim van Bommel is een van de organisatoren van het Lieshoutse “Probeerbadminton”.

 

Terwijl de laatste speelavonden én activiteiten van het seizoen 2023/2024 nog plaats moeten vinden werkt het bestuur van deze vereniging al volop aan het komende seizoen. Minutieus hebben zij de kalender voor het komende seizoen (2024/2025) gevuld om de leden zo weer een mooi en enerverend sportjaar te kunnen bieden.

Met de seizoenafsluiting voor de senioren (29 juni) en de laatste speelavond (3 juli) nog voor de boeg is het bestuur al volop bezig om structuur te brengen in het komende seizoen. Graag wil ze immers gewone speelavonden afwisselen met toernooien en daarnaast weer volop activiteiten ontplooien om de vereniging zo wat “meer dan een sportclub alleen” te laten zijn. Het eerste halfjaar ziet er dan ook als volgt uit.

Inloopdagen

Op woensdagavond 21 augustus is de eerste speelavond van het seizoen 2024/2025 gepland voor zowel de jeugd als voor de senioren. Enkele weken daarna (op 11 en 18 september) organiseert de vereniging weer de “Rabobank-inloopdagen” die speciaal bedoeld zijn voor mensen die een sport zoeken en -zonder enige verplichting- eens kennis willen maken met de badmintonsport in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Door de ondersteuning van de Rabobank zijn deze inloopdagen overigens helemaal gratis voor iedereen.

Probeerbadminton

Twee weken later start dan alweer de cursus “Probeerbadminton”. Deze cursus is bestemd voor iedereen die op een begeleide manier wil gaan leren badmintonnen en bestaat uit een serie van 10 speelavonden die voor een laag tarief in één keer kunnen worden aangekocht. Deze cursus is opgezet door de nationale bond (Badminton Nederland) en wordt bij Badminton Club Lieshout begeleid door Ainara Vandegard en Tim van Bommel.

Toernooien

In het eerste halfjaar staan naast deze kennismakingsactiviteiten ook nog enkele toernooien gepland. Zo spelen de senioren op 9 oktober een “Oktobertoernooi” en hebben de jeugd én de senioren op 13 november een “buddy-toernooi”. Op 4 december houden de badmintonners weer hun jaarlijkse “Sinterklaastoernooi” en op 18 december het jaarlijkse “Kersttoernooi.” Het eerste halfjaar is dus alweer behoorlijk vol gepland.