Roefelen: óók bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 06/16/2024 - 15:56
Roefelen: ook in 2024 weer bij Badminton Club Lieshout

Roefelen: ook in 2024 weer bij Badminton Club Lieshout

Natuurlijk kon de jeugd van Laarbeek tijdens de “Roefeldag” kennismaken met Badminton Club Lieshout. Op de “Roefeldag” zijn dan ook weer vier groepen met jongens en meisjes langs geweest in sporthal “de Klumper”. Daar hebben ze op een leuke en informatieve wijze kennis kunnen maken met Badminton Club Lieshout. Heb je deze kennismaking gemist ? Kom dan op een van de komende speeldagen langs bij Badminton Club Lieshout en je krijgt een persoonlijke introductie.

Kennismaken

In de vroege ochtend schoof de eerste groep binnen om kennis te maken met Badminton Club Lieshout. Zij kregen, net als de daarop volgende groepen een mooi programma aangeboden dat begon (natuurlijk) met een warm welkom. Om te kunnen badmintonnen is het allereerst belangrijk dat het racket goed vastgehouden wordt: daarom was daar de eerste aandacht voor. Naast een racket wordt de sport met een “shuttle” gespeeld en dus kregen de deelnemer daarna de opdracht om de shuttle, met het racket, in de lucht te houden. Uiteraard is dat “hooghouden van de shuttle” ook als leuke estafette uit te voeren. Met een shuttle, al hooghoudend, naar de andere zijde van de zaal rennen, waarna de volgende mag starten. Op deze wijze kan het “shuttlegevoel” al spelend aangeleerd worden.

Partijtje spelen

Na deze leuke en gevarieerde warming-up mochten de deelnemer een écht partijtje spelen, waardoor ze nog beter kennis konden maken met de badmintonsport. Na afloop konden de deelnemers dan ook met een flinke dosis ervaring naar de volgende halte toe. Op die wijze hebben de vrijwilligers van Badminton Club Lieshout de jeugd van Laarbeek kennis laten maken met deze leuke en gevarieerde sport. Organisator Derek Dirven had dan ook -samen met de andere vrijwilligers- een leuke dag, waarin ze heel wat hebben kunnen weg leren.

Niet kunnen roefelen ?

Indien je geen kans hebt gehad deel te nemen aan “de Roefeldag” en tóch kennis wil maken met Badminton Club Lieshout kan dat natuurlijk. Kom dan langs op een van de komende speeldagen (steeds op woensdag, tussen 18:30 en 20:00 uur) bij de thuishaven van Badminton Club Lieshout: sporthal “de Klumper” aan de Papenhoef in Lieshout. Als je je sportkleding mee brengt, kun je het meteen een keer -gratis en zonder enige verplichting- uit proberen en meedoen: een racket kun je immers altijd van Badminton Club Lieshout lenen.