Twee winnaars bij dubbeltoernooi Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 06/02/2024 - 12:33
Bert Manders (links) en Wouter van Vijfeijken mochten bij Badminton Club Lieshout gezamenlijk de wisselbeker voor beste dubbelspeler in ontvangst nemen

Bert Manders (links) en Wouter van Vijfeijken mochten bij Badminton Club Lieshout gezamenlijk de wisselbeker voor beste dubbelspeler in ontvangst nemen

 

Het jaarlijkse dubbeltoernooi bij Badminton Club Lieshout is spannend verlopen. Uiteindelijk kwamen in de diverse poules de gedoodverfde winnaars wel boven drijven, maar gemakkelijk hadden zij het geenszins. In de hoogste categorie (A) waren er zelfs twee winnaars: Bert Manders en Wouter van Vijfeijken bleken evenveel punten gehaald te hebben. In de B-poule was Derek Dirven de sterkste dubbelspeler.

Badminton Club Lieshout vindt meedoen minstens zo belangrijk dan winnen. Om die reden had ze het jaarlijkse dubbeltoernooi zodanig opgezet dat alle deelnemers in een passende poule speelden: een poule die past bij hun speelsterkte. Door deze indeling hebben alle deelnemers écht fijn kunnen badmintonnen en hun “sterkte in het dubbelspel” kunnen meten tegen gelijkwaardige tegenstanders.

A poule

In de A-poule kwamen de allersterkste spelers van de vereniging uit. Dat was ook duidelijk te zien aan het spel: in deze poule duurden de wedstrijden duidelijk langer, waren er langere rally’s en was het niveau behoorlijk hoog. Opvallend was ook dat alleen in deze poule gespeeld werd met veren shuttles. Nadat de deelnemers in deze A-poule eenmaal met én tegen iedere andere poule-deelnemer hadden gespeeld was duidelijk dat Bert Manders én Wouter van Vijfeijken exact evenveel wedstrijdpunten hadden gehaald. Toen na een hertelling bleek dat ze ook nog eens exact evenveel punten hadden gescoord werd besloten om de eerste plaats in deze A-poule te delen: twee beste spelers, dus.

B-poule

In de B-poule werd met nylon shuttles gespeeld en ook op het scherpst van de snede gestreden. Jan Legters en Niels Dirven eindigden in deze poule in de middenmoot: zij hadden uiteindelijk net zo veel wedstrijden gewonnen als verloren. Onder hen eindigden Ruud Huibers en Marthijn Junggeburth, die -vanwege het heropstarten na een blessure- maar op halve kracht kon spelen. Helemaal bovenaan eindigde Derek Dirven, die al zijn dubbelpartijen wist te winnen. Ook hij heeft in deze poule met én tegen iedere poule-deelnemer gespeeld, waardoor met recht gezegd kan worden dat hij de beste van deze poule was.