Ainara Vandegard met twee bekers naar huis bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 05/12/2024 - 14:18
Ainara Vandegard kon bij de “Clubkampioenschappen Single 2024” liefst twee wisselbekers in ontvangst nemen.

Ainara Vandegard kon bij de “Clubkampioenschappen Single 2024” liefst twee wisselbekers in ontvangst nemen.

 

“B-poule”

Bij Badminton Club Lieshout is deelnemen écht even belangrijk als winnen. Om die reden organiseert de vereniging ook altijd een “B-poule” bij clubkampioenschappen en toernooien, zodat iedereen zoveel mogelijk tegen tegenstanders van een gelijk niveau kan spelen. De deelnemers in deze poule spelen dan wel niet voor het Clubkampioenschap, maar wél voor een zo hoog mogelijke klassering. Vanwege het aantal deelnemers is dit jaar de B-poule weer gecombineerd met de damespoule: de dames en heren zijn immers behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Beste dame

Bij die dames is al enkele jaren duidelijk dat Ainara Vandegard een sterke deelnemer is. Dit jaar moest ze in die poule echter vol aan de bak en kon ze Diony Janssen maar net onder zich houden. De onderlinge partij tussen Ainara en Diony eindigde dan ook gelijk. Maar, omdat Ainara in de andere wedstrijden meer punten binnenhaalde bleek zij uiteindelijk tóch de beste dame te zijn en mocht zij de wisselbeker voor “Clubkampioen Single bij de dames, senioren” voor 2024 in ontvangst nemen.

Winnaar B-Poule

Ook in de B-poule deed Ainara het goed, maar moest ze ook alle zeilen bijzetten om Ruud Huijbers te verslaan. In de voorrondes hadden de twee al een verbeten partij uitgevochten (die gelijk eindigde) en in de finalepoule troffen ze elkaar weer. Na een bloedstollende wedstrijd moest Ruud met 19-21 en 21-23 -dus met het kleinst mogelijke verschil- toch zijn meerdere erkennen in de triomferende Ainara. Door deze overwinning zal haar naam ook vereeuwigd worden als winnaar van de wisselbeker van de B-poule.

De eindstand

  1. Ainara Vandegard
  2. Ruud Huijbers
  3. Diony Janssen
  4. Tim van Bommel
  5. Kees van Kollenburg
  6. Ingrid Bergé
  7. Annemieke Pham
  8. Wilco van den Bosch