Wouter van Vijfeijken nieuwe “Single Clubkampioen” Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 04/28/2024 - 16:30
Wouter van Vijfeijken is de nieuwe “Clubkampioen Single 2024” bij de senioren van Badminton Club Lieshout

Wouter van Vijfeijken is de nieuwe “Clubkampioen Single 2024” bij de senioren van Badminton Club Lieshout

 

Na een enerverend toernooi heeft Wouter van Vijfeijken zich mogen kronen tot “Clubkampioen Single 2024” bij de senioren. Gedurende het toernooi werd duidelijk dat hij dit jaar de allerbeste was. De kampioen van afgelopen jaar -Ruud van Vijfeijken- kon dit jaar -vanwege kleine pijntjes- niet helemaal meekomen en moest uiteindelijk ook nog Laurence Roijackers voor zich dulden, die met zijn typerende spel de tweede plaats pakte.

 

Clubkampioenschappen Single

Ook in dit jaar zijn de “Clubkampioenschappen Single” bij de senioren op de speelavonden van de vereniging gehouden. Hierdoor is het voor de deelnemers makkelijker om deel te nemen en kunnen er meer wedstrijden gespeeld worden. Ook dit jaar heeft de vereniging de kampioenschappen weer opgezet in een A-poule voor de competitiespelers en een B-poule voor de meer recreatieve spelers. Beide groepen hebben gedurende twee speelavonden met elkaar gestreden voor de prijzen.

 

A-poule

In de A-poule werd gestreden in een volledige competitie: alle spelers hebben tegen elkaar gespeeld, zowel in een “uit-” als in een “thuiswedstrijd”. Door deze opzet was één verliespartij niet meteen fataal. Na de eerste speelavond stond Wouter van Vijfeijken al bovenaan, maar volgde broer Ruud van Vijfeijken hem op de voet. Laurence Roijackers deed het ook goed, net als Jeroen van der Heiden.

 

Tweede speelavond beslissend

Op de tweede speelavond was naast Wouter van Vijfeijken ook Laurence Roijackers goed op dreef. Hij wist zelfs een set af te pakken van Wouter van Vijfeijken en stuurde ook Ruud van Vijfeijken het bos in met een 15-21, 18-21 overwinning. Door deze goede resultaten kon Laurence de tweede plek zelfs overnemen van Ruud van Vijfeijken. Ook Guido van de Vijver presteerde prima. Hij pakte een gelijkspel tegen Laurence Roijackers en wist te winnen van Jeroen van der Heiden. Omdat Jeroen van der Heiden daarna weer wist te winnen van Laurence Roijackers eindigede het hele veld best dicht bij elkaar

 

De eindstand

  1. Wouter van Vijfeijken
  2. Laurence Roijackers
  3. Ruud van Vijfeijken
  4. Guido van de Vijver
  5. Jeroen van der Heiden.