Jeugdteam Badminton Club Lieshout dichtbij “eerste wedstrijdpunt”

Ingediend door Stan op ma, 02/12/2024 - 18:21
BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement bestaat uit Hilke Klomp, Asja Timmers en Maud Steegs.

BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement bestaat uit Hilke Klomp, Asja Timmers en Maud Steegs.

 

 

In de 62de afdeling van D-D2 categorie (in de landelijke jeugdcompetitie) lukt het de Lieshoutse spelers nóg niet om partijen te winnen. Hoewel ze steeds dichter bij komen wachten de speelsters nog steeds op een eerste wedstrijdpunt. In de thuiswedstrijd tegen het 4de jeugdteam van BC Olympia 56 was het wéér bijna zo ver: Hilke Klomp was met een 18-21 in de derde set er héél dicht bij. Eerder lukte het Maud Steegs ook nét niet.

 

BC Alouette-J5 - BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement: 6-0

Maud Steegs was de meest opvallende speelster in de uitwedstrijd van het D-jeugdteam in Best. Maud wist in haar singlepartij tegen Charli Jansen nét niet te winnen. Na een gewonnen eerste set (17-21) wist ze de tweede set nét niet binnen te slepen (22-20). De derde -beslissende- set was erg spannend, maar werd uiteindelijk met 21-19 verloren. Een mooie prestatie van Maud Steegs die steeds beter in vorm komt. Ook Asja Timmers en Hilke Klomp deden het goed, maar konden geen wedstrijdpunten binnen slepen, waardoor de partij met 6-0 verloren werd.

 

BVC’74-J2 - BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement: 6-0

In de uitwedstrijd tegen het jeugdteam van het Cuijkse BVC’74 waren het Maud Steegs en Hilke Klomp die er boven uit staken. Tegen Duko de Vries en Karlijn Huiskamp deden zij het heel goed. Sterker nog: ze wonnen de eerste set met 21-23. Daarna werd het echter zwaarder en met een verlies van de tweede én derde set werd de wedstrijd toch verloren. Hilke Klomp was overigens ook samen met Asja Timmers dichtbij een setwinst en in haar singlepartij verweerde ze zich ook kranig tegen Duko de Vries.

 

BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement – BC Olympia 56-J4: 0-6

In de wedstrijd tegen Olympia ’56 (uit het Limburgse Tegelen) was het wéér bijna zo ver dat een eerste partij gewonnen kon worden. Hilke Klomp deed het prima tegen Emma Bos en won de eerste set met 21-18. Omdat ze de tweede set met 14-21 verloor moest er een derde, beslissende set gespeeld worden. Deze set ging lang gelijk op, maar uiteindelijk moest Hilke toch haar meerdere erkennen in Emma Bos en verloor ze -eervol- met 18-21. In de andere wedstrijden konden Asja Timmers en Maud Steegs geen sets winnen, waardoor de einduitslag -ook nu- 0-6 werd, maar er tóch heel leuk gebadmintond werd.