“Zilverteam” Badminton Club Lieshout begint met winst en verlies

Ingediend door Stan op zo, 01/21/2024 - 21:21
BCL-J2/MK Sport met Siebe Klomp, Jim Schrama en Teun Schepers.

BCL-J2/MK Sport met Siebe Klomp, Jim Schrama en Teun Schepers.

 

Badminton Club Lieshout wordt in de tweede fase van de landelijke jeugdcompetitie vertegenwoordigd door één écht nieuw team. In de 21ste afdeling van de categorie “zilver” wordt de club vertegenwoordigd door Siebe Klomp, Jim Schrama en Teun Scheepers.  In de eerste twee wedstrijden van het seizoen hebben ze zowel gewonnen als verloren.

 

Nationale jeugd competitie

Badminton Club Lieshout wil graag dat hun spelers deelnemen aan de competitie. Daardoor worden ze immers beter en leren ze écht beter badmintonnen. Om die reden heeft de vereniging zich aangesloten bij de nationale bond: Badminton Nederland. Deze nationale bond organiseert dit seizoen voor het eerst een jeugdcompetitie die bestaat uit twee fasen: de eerste fase loopt tot aan de Kerst en de tweede fase begint in het nieuwe jaar en loopt tot in de lente. Door deze fasering is het mogelijk om halverwege het jaar een extra team in te schrijven.

 

BC Alouette-J7 – BCL-J2/MK Sport: 4-0

Badminton Club Lieshout heeft voor deze tweede fase één extra jeugdteam ingeschreven: BCL-J2/MK Sport. Het team bestaat uit Siebe Klomp, Jim Schrama en Teun Scheepers. Zij zijn ingedeeld in de 21ste afdeling en hebben inmiddels al twee wedstrijden gespeeld. De allereerste wedstrijd voor deze junioren was een uitwedstrijd tegen de jeugd van Alouette. In deze wedstrijd was het vooral aftasten wat mogelijk is: alle drie de leden verloren dan ook hun singlepartij. In de dubbelpartijen ging het al wat beter. Siebe Klomp en Teun Scheepers speelden gelijk (7-11, 11-8) en ook Jim Schrama en Teun Scheepers wisten gelijk te spelen (8-11, 11-8), waardoor ze twee game-punten mee naar huis konden nemen.

 

BC Nuenen-J2 – BCL-J2/MK Sport: 0-6

Helaas was tegenstander BC Nuenen niet in staat om een compleet team op de been te krijgen. Om die reden werden alleen de wedstrijden gespeeld die mogelijk waren. Siebe Klomp won in zijn singlepartij met 9-11 en 7-11. Ook Teun Scheepers wist te winnen: met 4-11 en 7-11 trok hij de partij naar zich toe. Jim Schrama kon natuurlijk niet achterblijven. Ook hij won zijn partij met 5-11 en 6-11, waardoor de jeugd drie punten binnen sleepte. Vanwege de incompleetheid konden de andere wedstrijden niet gespeeld worden en werden ze automatisch toegewezen aan de Lieshoutse badmintonners.