Badminton Club Lieshout schrijft extra jeugdteam in

Ingediend door Stan op zo, 11/26/2023 - 19:20
BCL-J1/BouwBaar bouwmanagement gaat komend voorjaar weer deelnemen aan fase 2 van de Jeugdcompetitie.

BCL-J1/BouwBaar bouwmanagement gaat komend voorjaar weer deelnemen aan fase 2 van de Jeugdcompetitie.

 

Badminton Club Lieshout heeft besloten om een tweede jeugdteam in te gaan schrijven in de tweede fase van “Jeugdcompetitie” die door Badminton Nederland komend voorjaar wordt georganiseerd. Ook het team dat in de eerste fase heeft deelgenomen zal zich voor de tweede fase in schrijven; hierdoor is Badminton Club Lieshout komend voorjaar weer met twee teams vertegenwoordigd in de jeugdcompetitie.

 

Eerste fase

Badminton Nederland heeft dit jaar de jeugdcompetitie ingedeeld in twee fasen. De eerste fase is gespeeld in het najaar van 2023. Badminton Club Lieshout heeft aan die eerste fase deelgenomen met één team: BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement. Dat team was ingedeeld in de klasse D (afdeling 28) en heeft daar vooral veel ervaring op kunnen doen. Ondanks de (te) hoge indeling heeft het team echter wel met veel plezier gespeeld en gelukkig ook wat kleine succesjes gehaald.

 

Tweede fase

De tweede fase van de Jeugdcompetitie zal gespeeld worden in het voorjaar 2024. BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement zal daar weer aan deel gaan nemen. Hilke Klomp, Asja Timmers en Maud Steegs gaan dan proberen hun opgedane ervaring te gelde te maken. Badminton Club Lieshout gaat voor deze tweede fase aanvullend nóg een team inschrijven. Dat team zal ingeschreven worden in de klasse “zilver”. De indeling is ook in fase 2 immers weer ingedeeld in klasse A, B, C en D en daaronder de groepen “Goud”, “Zilver” en “Brons”. Gezien de beperkte ervaring van de jonge badmintonners lijkt deze indeling goed te passen bij hun vaardigheid.