Jeugdteam Badminton Club Lieshout doet volop ervaring op

Ingediend door Stan op zo, 10/29/2023 - 14:28
BCL-J1/BouwBaar bouwmanagement met Maud Steegs, Asja Timmers en Hilke Klomp.

BCL-J1/BouwBaar bouwmanagement met Maud Steegs, Asja Timmers en Hilke Klomp.

 

Het jeugdteam van Badminton Club Lieshout heeft het zwaar te halen in de eerste fase van de volledig nieuw opgezette competitie van Badminton Nederland. In de “categorie D” -waar het team in afdeling 28 is ingedeeld- zijn de tegenstanders duidelijk te sterk voor de net beginnende Lieshoutse badmintonners. Toch houdt het team de moed er in en probeert het zo veel mogelijk ervaring op te doen.

 

Het bestuur van Badminton Club Lieshout had de jeugd graag ingedeeld in de “goud” klasse. Gezien de speelsterkte leek deze klasse het beste voor de pas net gestarte jeugd. Badminton Nederland -die de competitie organiseert- heeft echter de leeftijdsindeling nog niet helemaal losgelaten en dus leeftijdscategorieën verbonden aan de verschillende klassen. Om die reden moest de jeugd van Badminton Club Lieshout één week voor aanvang van de competitie alsnog een switch maken van de klasse “goud” naar de -veel sterkere- “categorie D”.

 

BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement – BVC’74-J1: 0-6

In de thuiswedstrijd tegen het jeugdteam van BVC’74 uit Cuijk hebben Maud Steegs, Hilke Klomp en Asja Timmers flink hun best gedaan om tegenstand te bieden aan de sterke Cuijkse tegenstanders. In de dubbelpartij die Hilke Klomp en Asja Timmers speelden tegen Avinaash Thillainadajeh en Rakesh Nalliah wisten ze de meeste punten te scoren. Ze kwamen in twee sets tot 17 punten: een prestatie die ze in de andere partijen niet konden evenaren.

 

BC Scarabee-J1 - BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement: 6-0

Ook in de uitwedstrijd tegen de jeugd van BC Scarabee moest het jeugdteam alle zeilen bijzetten om wat punten te scoren. Maud Steegs deed het in haar singlepartij als beste: zij behaalde 12 punten. Samen met Hilke Klomp wist ze in de laatste dubbelpartij nog beter te presteren: met 15 punten was dit de partij waarin de Lieshoutse jeugd het hoogste scoorde.

 

BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement – FST-J2: 0-6

Tegen het Waalwijkse jeugdteam van FST ging het heel goed. Asja Timmers wist in haar singlepart 26 punten te scoren en was behoorlijk dicht bij een setwinst. Ook Hilke Klomp en Maud Steegs kwamen in hun dubbelpartij goed voor de dag. Zij verloren met “slechts” 13-21 en 17-21 van Tom Smits en Sonam Kamp. Wedstrijd-voor-wedstrijd leert de jeugd bij en doen ze ervaring op die ze in de volgende fase van de competitie goed kunnen gebruiken.