“Einde seizoen” activiteiten bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 06/30/2024 - 22:27
De jeugd van Badminton Club Lieshout vermaakte zich prima in het BillyBird park Hemelrijk.

De jeugd van Badminton Club Lieshout vermaakte zich prima in het BillyBird park Hemelrijk./em>

 

Badminton Club Lieshout staat niet alleen bekend om haar wekelijkse badmintonavonden, maar ook om de nevenactiviteiten die de actieve vereniging steeds weer organiseert. In verband met de komende zomervakantie hebben ze onlangs een “seizoenafsluiting” georganiseerd voor de jeugd én een “seizoenafsluiting” voor de senioren.

Het seizoen 2023/2024 zit er bijna op. Op 3 juli organiseert Badminton Club Lieshout de laatste speelavond van dit seizoen. Na deze laatste speelavond van het seizoen gaat de sporthal zo’n 6 weken dicht en op woensdagavond 21 augustus pakken de sporters hun rackets weer uit en spelen ze de eerste speelavond van het nieuwe seizoen 2024/2025.

Jeugd

Vanwege die laatste speelavond -en dus de beëindiging van het seizoen- heeft de badmintonvereniging voor beide leeftijdsgroepen een seizoenafsluiting georganiseerd. De jeugd is ter gelegenheid hiervan naar het BillyBird park Hemelrijk in Volkel geweest. In dat park heeft de jeugd zich prima kunnen vermaken. Klimmen, zwemmen, spelen. Het park biedt alle mogelijkheden voor de kinderen om behoorlijk fysiek actief te zijn: en dat hebben de deelnemende kinderen dan ook gedaan. Bijna vanzelfsprekend werd de jeugd daarna getrakteerd op friet-met-een snack waardoor de verbrande calorieën snel weer aangevuld konden worden.

Senioren

De senioren deden wat dat betreft niet onder voor de jeugd. Ook zij hebben volop bewogen, zij het met een wat andere intensiteit. Door organisatoren Hans van den Einden en Diony Janssen was er eerst een speurtocht uitgezet in het dorp. Via de route kwamen de deelnemers uiteindelijk uit op de jeu-de-boule-baan naast het Dorpshuis waar de deelnemers een stevige strijd uit vochten om er achter te komen wie het beste “het werpen van de ballen” beheerste. Via een nieuwe wandeling kwamen de deelnemers uiteindelijk terecht in de achtertuin van de familie Janssen aan de Molendreef. Onderweg werd hierbij nog een grappig foto-shoot-moment gekozen in de voortuin van de afwezige voorzitter, die vanwege andere verplichtingen deze keer niet kon aansluiten. In de tuin van de familie Janssen werd een poging gedaan om de vele verbrande calorieën zo snel mogelijk weer aan te vullen door het consumeren van een prima voorbereidde barbecue.

Meer bieden

Zowel de jeugd als de senioren kunnen terugkijken op een zeer geslaagde nevenactiviteit. De organisaties van beide evenementen zijn er weer in geslaagd om iets extra’s neer te zetten voor de deelnemers en zo de vereniging weer wat hechter te maken. Badminton Club Lieshout wil immers graag wat meer aan de leden bieden om ze zo het sporten bij deze vereniging nóg wat aantrekkelijker te maken.